Over ons


Kinderopvang Losser biedt u kwalitatieve en kleinschalige kinderopvang in de regio Losser (voor alle basisscholen) tegen concurrerende tarieven. Kinderopvang Losser wil zich naast kleinschaligheid onderscheiden door persoonlijke aandacht en betrokkenheid naar ouders en het kind. Hierdoor heeft u de zekerheid van een goede opvang voor uw kind.

De opvang is vrije tijd. Het belangrijkste hiervan is dat kinderen plezier beleven en kunnen spelen. Vrije tijd is speeltijd waarbij het kind mede zelf kan bepalen wat hij / zij doet, hoe het dat doet en met wie. Eigen initiatief staat voorop. Binnen de opvang is er een mix van spanning en ontspanning, waarbij ingespeeld wordt op de behoefte van de kinderen. Daarnaast zullen er ook geregeld thematische activiteiten worden georganiseerd door de pedagogisch medewerkers. Daarnaast is er ruimte voor huiswerkbegeleiding.

Het kind en de ontwikkeling van zijn of haar talenten staat bij ons centraal. In de aanloop naar, of op de basisschool, bevindt een kind zich volop in ontwikkeling. Vooral op het gebied van taal, creativiteit, cognitie en motoriek en natuurlijk ook de ontwikkeling van eigen identiteit. In ons aanbod spelen we in op de individuele behoefte van het kind en dragen wij ook zorg voor activiteiten die samen met groepsgenootjes of alleen zullen worden uitgevoerd. In een speelse omgeving met voldoende diversiteit kan het kind zich verder ontplooien. Hierbij willen wij waarborgen dat de activiteiten aansluiten bij het doel van de opvang, de normen en waarden die zijn meegegeven vanuit de thuissituatie, maar ook bij de schoolsituatie en de veiligheid van de kinderen. We willen bijdragen aan de balans tussen individuele ontwikkeling en de ontwikkeling tot samenwerking van het kind.

Share our website